Kumpulan Puisi Bahasa Sunda Terbaru 2014

Update Informasi Terkini Kumpulan Berita Hari ini Terbaru 2014.

Kumpulan Puisi Bahasa Sunda Terbaru 2014

Sponsored Links

Bagi sahabat orang sunda, kali ini saya selaku admin blog Banpolotak akan berbagi sebuah puisi yang berbahasakan sunda, meskipun saya sendiri ini adalah orang jawa. Puisi bahasa sunda ini sengaja saya update khusus untuk anda yang suka baca puisi. Puisi dibawah ini yang bisa kalian share ke pacar, sahabat, teman, ibu, guru dll.

Puisi Bahasa Sunda

Berbagai jenis Puisi Bahasa Sunda tentang guru, persahabatan, tentang ibu, cinta romantis. Puisi dapat mewakili persaaan, baik itu untuk seseorang buat orang lain maupun untuk diri sendiri dalam keadaannya yang sedang dialaminya. Oke, sahabat bisa langsung baca selengkapnya sebagai berikut :

Puisi Persahabatan

Kawan ku,
Lamun aya baraya kuring anu séjén diantara lanceuk sarta adi kuring éta pastilah kau
Baraya ku
Urang sarua menyusuri ombak leutik jikala pasang
Berpanas marahmay dibasa terik

Sahabat ku
Urang meureun waé kungsi menghempas ceurik duaan
Bertindih hésé babarengan
Bermandi késang tanpa jeda
Tapi kuring teu pan bisa atoh tampamu di taneuh anyar engké

Sahabat ku
Baris euweuh deui urang berdebat soal bulan
Moal kungsi deui berlomba memacu parahu
di taneuh anyar meureun baris gersang tampamu

Sahabat ku
Sing percaya perpisahan ieu henteu mawa gumbira dina kuring
Tapi ieu kudu kujalani
Tapi jaga urang pan bersua deui, kalayan mengulang carita-carita urang kiwari.

---------------------------------

Puisi Cinta Romantis

Waktu asa teu deui sanggup némbalan
kiwari haté teu deui ngedalkeun
Sepi anu pageuh ngakeup
sarta ngan kosong anu kutatap

Waktu rasa jadi beku
hatipun ngarasa pilu
Hasrat anu terbelenggu
kuingin kabéh berlalu

Kuring teu sanggup…
Kuring teu sanggup…
Sarta kuring teu hayang kau laér…
Dengarlah nyaah,
sora haté kuring ngagero anjeun..

Rasakanlah nyaah,
di dieu kuring mendambamu..
Ulah ingkeun kuring sorangan sarta kesepian,
Ku hayang Kau mngerti rarasaan ieu,
Alatan,,,

Ku yakin kaulah bagian ti hirup kuring…

---------------------------------

Puisi Tentang Alam

Sagara dumadakan ramai
deburan ombak terseret angin
ka tengah samudera éta
keur di biwir basisir
jelema waé menari-nari

Sagara ngondang sehamparan gunung samudera
datanglah ti penjuru sagala
nempo kami menari
nyanghareupan ahir sodorkan cai
sabot awak bermandi peluh
tapi ulah suguhkan seudati*)
sabab manéhna geus mati

Datang,
datanglah ti penjuru sagala
ramaikan sagara kami anu sepi
kalayan lagu anjeun anu sarat asih

---------------------------------

Puisi Untuk Guru

Manéhna saurang guru
Manéhna henteu saukur méré élmu
tapi ogé harti pangalaman hirup
Hirup anu nyérélék pikeun cai
alatan Manéhna baris ngomong

‘Bangunlah lamun kau terjatuh’
Manéhna nyaéta saurang Ayah ogé Ibu
Menyirami diri anjeun
jeung kaasih nyaah
ambéh kau tumuwuh subur
alatan Manéhna ngomong

‘Cintailah sasama anjeun manusa kawas diri anjeun sorangan’
Manéhna nyaéta inohong badag
ti beribu-ribu inohong badag dunya
Mengharumkan ngaran bangsa
tanpa lencana
sarta Manéhna ngomong

‘Bikeun ngaran anjeun pikeun maranéhanana
anu aya di jero kemelaratan’

---------------------------------

Puisi Ibu

Di peuting anu tiis
Kalayan berselimut kasorangan
Kuterbangun melong wiati wiati kamar kuring
Terlintas di benak sosok engkau

Anu sok marengan kuring mapag isuk-isuk
Anu sok marengan kuring ngarasakeun panasnya sinar panonpoé
Anu sok marengan kuring nyaksian bulan sarta béntang
Sarta balik nganteur kuring ka dina saré anu panjang

Kabéh éta kiwari teu bisa deui kurasakan
Alatan ayeuna ku laér ti anjeun
Mekipun sabenerna ku teu bisa
Tapi ku yakin kabéh éta baris lekasan

Ibu………
Kuring sono kalayan senyummu
Kuring sono jeung kaasih nyaah anjeun
Kuring sono kalayan belai lembutmu
Kuring sono baris pelukmu
Ku hayang kau weruh éta

Ibu………
Kau sok aya
Dina unggal hembusan nafasku
Dina unggal léngkah suku kuring
Dina unggal naon anu ku gapai
Alatan kau kitu hartosna dina hirup kuring

Demikianlah sekilas artikel dari saya mengenai Kumpulan Puisi Bahasa Sunda Terbaru 2014 yang semoga bisa bermanfaat untuk sahabat pembaca, dan jangan lupa untuk membaca lagi artikel menarik lainnya yaitu Puisi Cinta Romantis Terbaru pada postingan sebelumnya. Sekian dan terima kasih banyak atas kunjungan sahabat semua.

Sponsored Links

Bagikan ya. Plisss...

Kumpulan Puisi Bahasa Sunda Terbaru 2014

Posted by Banpolotak, Published at 9:18 PM. Dari blog Banpolotak - Friday, November 15, 2013. 9.52014

Comments Facebook :

Anda baru saja membaca artikel yang berkategori Puisi dengan judul Kumpulan Puisi Bahasa Sunda Terbaru 2014. Anda bisa bookmark halaman ini dengan URL http://banpolotak.blogspot.com/2013/11/kumpulan-puisi-bahasa-sunda-terbaru-2014.html. Terima kasih!